Richtlijnen ziekenhuisbezoek
Wegens de Corona pandemie, is een aangepaste bezoekregeling van kracht. Op deze pagina lees je alle info over het bezoek aan een opgenomen patiŽnt.

Kom je op consultatie of onderzoek (bvb. medische beeldvorming) of ben je een externe (bvb. leverancier, vertegenwoordiger) dan gelden verschillende richtlijnen, hiervoor kan je links een keuze maken.  


BEZOEKREGELING vanaf 2 november 2020

Onze bezoekregeling zal worden aangepast vanaf 2 november rekening houdend met de overheidsrichtlijnen rond COVID. We proberen een evenwicht te vinden tussen het risico op besmetting en de nood aan sociaal contact met naasten tijdens een ziekenhuisopname. Dit alles om onze patiŽnten de beste zorg te kunnen geven in een veilige omgeving.

Welke patiŽnt mag je bezoeken?

Niet-COVID-patiŽnten die minstens 3 nachten in het ziekenhuis verblijven: 
- 1 keer per dag (eerste keer op dag 4 van de opname); 
-  gedurende 1 uur tussen 15.00 en 19.00 uur.

COVID-patiŽnten mogen bezoek krijgen:
- 1 keer om de 5 dagen (eerste keer op dag 6 van de opname); 
- op afspraak via de sociale dienst: 011 69 91 40.

Wie mag een patiŽnt bezoeken?
- Maximum ťťn VASTE bezoeker
- Uit de sociale bubbel van de patiŽnt
- Aan de patiŽnt wordt bij opname op een afdeling gevraagd wie dit zal worden en dit wordt opgevolgd door de medewerkers aan het onthaal.
- Gezien de verstrengde maatregelen kan enkel de vaste bezoeker naar de afdeling. Het begeleiden van een bezoeker is niet meer mogelijk. De bezoeker wordt afgezet aan de ingang van het ziekenhuis en gaat alleen naar de afdeling.

Wie mag een patiŽnt NIET bezoeken?
- indien je niet tot de sociale bubbel van de patiŽnt hoort.
- Indien je ziek bent.
- Indien je symptomen van COVID hebt of gehad hebt tot 14 dagen voor het bezoek.
- Indien je tot 14 dagen voorafgaand aan het bezoek hoog risico contact had met een COVID-patiŽnt.
- Gezien de verstrengde maatregelen kan de begeleider van een bezoeker niet mee naar de afdeling, de bezoeker wordt aldus afgezet aan de ingang van het ziekenhuis en komt alleen naar de afdeling.

We rekenen op jouw medewerking!

 

Er zijn specifieke regelingen en uitzonderingen voor volgende afdelingen: 

 • Dagziekenhuis
  Een begeleider mag enkel de patiŽnt brengen en halen aan de ingang van het ziekenhuis. Uitzonderingen zijn mogelijk, indien de patiŽnt bvb. hulpbehoevend of wilsonbekwaam is mag er wel ťťn persoon de patiŽnt begeleiden. Kinderen die voor een kleine ingreep een dagje in het ziekenhuis blijven, mogen vergezeld worden door ťťn ouder of voogd.
 • Intensieve zorgen
  Afwijkende bezoekuren: van 13.00 tot 13.30 uur en van 18.00 tot 18.30 uur. Op de dienst intensieve zorgen mag je om de andere dag een half uur op bezoek komen. Een bezoekmoment op intensieve zorgen moet je altijd op voorhand afspreken via de dienst.
 • Materniteit
  De partner (of ťťn andere aangeduide persoon) is gedurende de hele dag toegelaten. Broertjes en/of zusjes mogen ťťnmalig op bezoek komen. Ander bezoek is nog niet mogelijk.
 • Pediatrie 
  Een ouder (of voogd) slaapt in (bij een opgenomen kind jonger dan 18 jaar) en blijft bij het patiŽntje tot ontslag uit het ziekenhuis. Van deze ouder wordt ook een COVID-test afgenomen. De andere ouder/voogd kan niet op bezoek komen. Spulletjes langsbrengen kan na afspraak met de afdeling.
 • Stroke-unit
  Afwijkende bezoekuren: van 15.00 tot 16.00 uur of van 18.00 tot 19.00 uur.
 • Palliatieve zorgen
  Voor onmiddellijke naasten van personen die in kritieke of eindelevensfase zijn, zijn er bijkomende uitzonderingen in overleg met de behandelende arts en/of afdeling. Het ziekenhuis probeert op deze manier zo goed als mogelijk bij te dragen aan een menselijke afscheid en hoopt zo bij te dragen aan een draagbaar rouw- en verwerkingsproces voor de nabestaanden. Het zijn moeilijke tijden, voel je de nood, vraag onze medewerkers om hulp in het verwerkingsproces.

Kom je naar het ziekenhuis, neem dan de volgende richtlijnen door voor een vlot bezoek.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust: 011 69 91 11. Blijf niet met medische vragen of problemen zitten, wij helpen je graag verder met veilige zorg! Alle medewerkers dragen uit voorzorg extra beschermende materialen, zoals mondmaskers.